LICHAAM

Een ontspannende massage

Super relaxed


Ayurveda DREAM 150-150Een ontspannende massage, die zijn oorsprong vindt in India, waarbij warme kruidenoliën worden gebruikt en die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem. Dat zo’n 6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld in India. Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’, Ayu is leven en veda is kennis.

De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van verschillende soorten olie. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurvedische leer.


Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem:
de aura en chakra’s. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. De massage reinigt, ontspant en voedt het fysieke lichaam, de emoties en de geest. Bij de uitgebreide massage van 50 minuten worden ook het hoofd en gezicht meegenomen.

Bindweefsel massage Gelaat 15 minuten € 19,95

Een hotstone behandeling is een gecombineerde vorm van de relax massage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is. Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen.

Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte.

Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Na legging van de hotstones wordt het lichaam verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.

De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:

 1. Spanningen
 2. Stress (maar zeker niet bij Burnout)
 3. Spierproblemen
 4. Fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
 5. Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
 6. Spijsverteringsproblemen (therapeutische behandeling aangeraden)
 7. Slechte doorbloeding
 8. Maar ook voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstonemassage.

Alles is erop gericht om u tot ontspanning te brengen. De basis van de massage wordt gegeven vanuit een klassieke ontspanningsmassage. Aan bod komen, effleurages, knedingen en intuïtief met warmte, aandacht, respect en gevoel! Hierdoor ontstaat een natuurlijke en verfijnde manier van aanraken, die heerlijk en ontspannend is om te ondergaan. De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme of koude massageolie wordt gebruikt. Naar keuze worden voeten, benen, rug, armen, nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Een gehele lichaamsmassage is uiteraard ook mogelijk.

Een relax massage is geschikt voor iedereen:

 1. Bijvoorbeeld als cadeautje voor uzelf
 2. Na, of tijdens een drukke werkweek
 3. Als u zich vermoeid en uitgeblust voelt
 4. Als je even heerlijk wil ontspannen en uw gedachten even ” op nul ” wil zetten
 5. Als u last heeft van verkrampte of pijnlijke spieren
 6. Als u (weer) in contact met uzelf wil komen

Het effect van een relax massage:

 1. De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels
 2. Voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren
 3. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress ( bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht
 4. Een ontspanningsmassage werkt zowel geestelijk als lichamelijk preventief voor het behoud van een goede gezondheid

Een volledige relax massage ontspant de spieren, maakt pezen, gewrichten en de spieren soepeler, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Ook zult u merken dat u met een ontspannen lichaam, geestelijk ook gemakkelijker tot rust komt zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

In deze tijd zitten we veel mensen achter de computer, soms veel in de auto en we werken vaak onder hoge prestatieverwachtingen vanonszelf en onze omgeving. Dit kan al snel leiden tot lichamelijke klachten, u kent dat wel, vastzittende schouders, nekpijn, hoofdpijn, muisarm en lage rugpijn zijn veel gehoorde klachten.

Het is goed om regelmatig te ontspannen en even de druk van de ketel te halen. Een rug, schouder, nek massage is fysiek zeer ontspannend en bevordert de geestelijke rust, dit resulteert in een totale balans van lichaam en geest. De rug, schouder en nek massage kan u helpen met als gevolg dat u minder snel risico loopt op lichamelijke klachten.

Onderrug massage:

Klachten van de onderrug komen zeer vaak voor en worden veelal veroorzaakt door overbelasting. Maar ook beklemming van de zenuwbanen geven klachten in de onderrug en deze werken ook vaker door naar de benen. Vaak herkent men deze klachten door een pijnlijke bil die ook doorstraalt naar het been. Dit kan in vele gevallen worden behandeld door middel van een rug, schouder en nek massage.

Waarom een rug, nek, schouder massage:

• Circulatie in de spieren aan te zetten
• De kans op klachten te verkleinen
• Ontwatering van vermoeide spieren
• Verbetert de stofwisseling van de spieren
• Herstelt de normale toestand van de spieren
• Lichamelijke en geestelijke conditie van de mens te bevorderen
• De conditie op peil te houden
• De herstelfase van een spier zal door massage verkort worden

Regelmatig je handen (laten) masseren is niet alleen lekker en ontspannend, maar het zorgt ook voor een goede doorbloeding van de huid, het maakt je handspieren soepeler en draagt op die manier bij tot het voorkomen van RSI-klachten. Voetmassage is een vorm van masseren die voor iedereen geschikt is. Een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam.

Een voetmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf. Een voetmassage kan verzachting en weldaad geven bij verschijnselen of klachten zoals bijvoorbeeld: Spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen, enzovoort.

Behandeling:

 1. Reinigen voeten met warme kompressen
 2. voet massage
 3. insmeren met voedende voetcrème

Indien gewenst kunt u er een heerlijke voetscrub en pakking bij boeken. Heeft u veel last van bv kloven en wintervoeten? Dan raden we u aan eens ons parrafinebad te proberen.

Waarom een voetmassage?

 1. Het zenuwstelsel wordt gestimuleerd
 2. De opname van energie en afvoer van de afgewerkte energie via de voeten verbetert
 3. De bloedcirculatie in voeten, maar ook in de rest van het lichaam verbetert
 4. De afvoer van afvalstoffen is beter
 5. Het lymfesysteem wordt gestimuleerd waardoor afvoer van overtollig weefselvocht verbetert

Deze behandeling is ook heerlijk  in combinatie met een van onze ontspanningsmassages!

De Ayurveda hoofdhuidmassage

Tegenwoordig leven we veel te veel in ons hoofd door teveel mentale activiteiten en te weinig beweging. We luisteren te weinig naar de signalen van ons lichaam en daardoor krijgen we allerlei klachten zoals; hoofdpijn, rugpijn, nervositeit e.d. Het zou goed zijn om 1 keer per week door middel van deze massage de spanningen los te laten hierdoor kunnen klachten verminderen en komen we beter in balans.


De Indiase hoofdhuidmassage

De Indiase hoofdhuidmassage bevordert de nachtrust, versterkt het zelf genezende vermogen van het lichaam, pijn en stijfheid worden verlicht en stress en vermoeidheid nemen af. Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Bij stress of kwaadheid hoopt deze spanning zich op. Later kan zich dat uiten in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval.

Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat blokkades verminderen en voor verlichting zorgen. De effecten ervan zijn niet alleen lichamelijk: het werkt ook op psychisch niveau, doordat de geest kalmeert, ontspant en stress vermindert

Bekijk Tarieven

Lichaamsbehandelingen

Ayurveda lichaam massage

Bindweefsel massage Gelaat

Hotstone massage

Relax massage

Rug-schouder en nek massage

Hand en voet massage

Hoofdhuid massage

 

€ 75.00

€ 19,95

€ 65.00

€ 55.00

€ 35.00

€ 35.00

€ 32.00

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Uw voornaam*

Achternaam*

E-mail*

Telefoon of mobiel nummer*

Selecteer, plan een datum:

Voorkeur tijdstip*:

Aantal personen:

Welke behandeling wilt u reserveren:*

Uw promotiecode (indien geldig):

Aanmelden nieuwsbrief?

Bevestig mijn reservering via*:
 Telefoon SMS Email

Hoe heeft u ons gevonden?:

Opmerking:

Uw afspraak is pas definitief nadat wij dit aan u bevestigd hebben! Klik op verzenden en het berichtje 'Hartelijk dank voor uw reserveringsaanvraag' verschijnt automatisch op het scherm!